Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014


                                                                Συντροφιά με τον Χριστό

Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να φέρει μερικά πρόσωπα και ιστορίες της Αγίας Γραφής καθώς και κάποιους Αγίους κοντά στα παιδιά. Είναι ένα πρακτικό βοήθημα για κατηχητές, γονείς, νηπιαγωγούς, και δασκάλους που ασχολούνται με παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Η πρωτοτυπία του έγκειται στο ότι όλα τα θέματα συνοδεύονται από κατασκευές και δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα με τα πρόσωπα και τις έννοιες που παρουσιάζονται κάθε φορά. Έτσι η μάθηση κατακτάται με εμπειρικό και ευχάριστο τρόπο. Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στο να γίνονται οι κατασκευές με εύκολο για τα μικρά παιδιά τρόπο, αλλά και με απλά και φτηνά υλικά. Προσπαθήσαμε επίσης να προσφέρουμε στον παιδαγωγό όσο το δυνατόν πιο 'έτοιμο' υλικό με ερωτήσεις που προωθούν τη συζήτηση και την εμπέδωση, αλλά και με οπτικά μέσα για παραστατικότητα και πρόκληση ενδιαφέροντος.






Οι Εκδόσεις ΑΘΩΣ/ΠΑΙΔΙΚΑ  προσφέρουν μια σειρά εκλεκτών βιβλίων δραστηριοτήτων με πλούσιες χρωμοσελίδες, αυτοκόλλητα και αφίσες.
Τα βιβλία αυτά δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την Ορθοδοξία μας και ταυτόχρονα να απασχοληθούν ευχάριστα και δημιουργικά στο σπίτι, στο κατηχητικό και στην τάξη.


Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο"Το αρχονταρίκι των βιβλιοφίλων" της Μητροπόλεως μας.
Αβάντων  32 , 341 00 Χαλκίδα
τηλ. 22210. 79217 (και FAX)


Ο αγαπημένος γιος
Η ιστορία του Ιωσήφ και των αδελφών του

Η σειρά "Ιστορίες της Βίβλου" προσπαθεί να φέρει τις πιο γνωστές ιστορίες της Παλαιάς Διαθήκης κοντά στα παιδιά με τρόπο παραστατικό, αλλά ταυτόχρονα πιστό στο βιβλικό κείμενο. Το βιβλίο συνοδεύεται από CD, στο οποίο συμμετέχει η θεατρική ομάδα "Μαγικές Σβούρες", υπό την ηχοσκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο διαφέρει από το σενάριο του CD, είναι γραμμένο με συντομία και σε πιο απλή γλώσσα γιατί απευθύνεται στα μικρότερα παιδιά, που ίσως δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το πιο απαιτητικό ακουστικό σενάριο.
"Ευχή μας είναι τα άγια πρόσωπα
Και οι διηγήσεις της Αγίας Γραφής
Να φωτίσουν και να γλυκάνουν τις ζωές των παιδιών."

Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο"Το αρχονταρίκι των βιβλιοφίλων" της Μητροπόλεως μας.
Αβάντων  32 , 341 00 Χαλκίδα
τηλ. 22210. 79217 (και FAX)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου