Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Τα παιδιά του κατηχητικού τμήματος προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 με τη συνοδεία των κατηχητριών τους, περπάτησαν στους δρόμους της Πόλης τους και επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο της Χαλκίδας.

Εκεί, με τη βοήθεια της ξεναγού, είχαν την ευκαιρία να δουν αντικείμενα της καθημερινής εργασίας και οικοσκευής των προγόνων τους και να μεταφερθούν νοερά στον τρόπο ζωής τους.  

Παραδοσιακές ενδυμασίες από την Εύβοια και τη Σκύρο, περίτεχνα εργόχειρα, εικόνες και τάματα που φανερώνουν το βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα του Ευβοϊκού λαού, ένα μεσοαστικό σπίτι των αρχών του 20ου αιώνα, τους βασικούς χώρους και τα έπιπλα που το κοσμούσαν, ένα σπίτι στο χωριό, σκηνές από την αγροτική ζωή, είναι μερικά από τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου που είδαν.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν ένα σημαντικό βυζαντινό μνημείο της Πόλης, τον Ιερό Ναό της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής, όπου άναψαν το κεράκι τους και προσευχήθηκαν στην προστάτιδα της Πόλης τους. 

Έπειτα δίπλα από την ενετική οικία του Βαΐλου, ήπιαν δροσερή πορτοκαλάδα, έπαιξαν διάφορα παιχνίδια και με γεμάτες τις καρδιές τους από τη Χάρη Του Πανάγαθου Θεού, έδωσαν ραντεβού για την επόμενη κατηχητική χρονιά, δίνοντας υπόσχεση πως μέχρι τότε, θα συναντιούνται τις Κυριακές στον ενοριακό τους Ναό του Αγίου Δημητρίου.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου